Loading...

Afzien tijdens Marathon Meerssen

Van Redacteur 0
12 sep 2016

meerssen-marathon-4

Winnaar Marathon Meerssen 2016: Iwan Theunissen

Uitslagen: klik hier.  Foto’s Yvonne Silvertand klik hier.

Zondag 11 september 2016.

De weersvoorspellingen waren goed. Beetje bewolkt, een lekker windje en 25 graden. Maar uiteindelijk liet de zon zich flink zien. In de middag werd het voor de lopers echt afzien. Een broeierige zon zorgde ervoor dat sommige deelnemers helaas hun wedstrijd moesten staken, anderen hadden het zwaar en moesten toch enkele minuten toegeven op hun ingeschatte tijd.  Na afloop waren de geluiden over de 19de editie eensgezind: het was een mooie, maar wel zware editie van Marathon Meerssen. Het parcours was mooi aangekleed met veel versieringen, de route was iets anders dan vorig jaar en dat vonden de meeste lopers positief. Een ook de muzikale opluistering was als afleiding van de stekende zon erg fijn.

We hadden het al aangekondigd. Marathon Meerssen kent dit jaar een sterk deelnemersveld met regionale toppers op de verschillende afstanden . De top drie per wedstrijd was in de meeste gevallen een Limburgse top drie en dat is mooi om te zien dat de regionale lopers Meerssen kiezen om onderling hun krachten te meten.

5 km
Op deze afstand gingen Bas van Hooren en Ricardo Floris, twee lokale toppers, de strijd met elkaar aan. Bas domineerde echter  al vanaf kop en trok flink door, waardoor hij 24 seconden voor Ricardo eindigde. Bij de dames was het Rinske Becks, die haar vrouwelijke collega’s te snel af was.

10 km
Zerom  Ghebrihiwit was de favoriet op de kwart marathon. En deze rol maakte hij in een eindtijd van 33:11 minuten waar. Waardoor hij Jeroen Hendrikx voor bleef. Mirte Schmeetz won bij de vrouwen.

Halve marathon
Hier mochten we Patrick Stitzinger verwelkomen, die de halve samen met nummer twee Jos Timans, aangreep als trainingswedstrijd. Stitzinger won met 1:09:21 en Jos volgde op drie minuten. Ellis Jacobs won bij de vrouwen.

20 Mijl
Hier was Roel Wijmenga de snelste, hij finishte ruim een kwartier voor de nummers 2 en 3. Tussen de nummers 2 (Bob Martens) en 3 (Tim Kragten, die steeds dichter bij Bob kwam) werd nog even gestreden, maar uiteindelijk wist Bob zijn voorsprong te behouden en als tweede te finishen. Bij de vrouwen werd Nienke Kluft eerste.

Marathon
Een Limburgs podium op de marathon met Iwan Theunissen op nummer 1, Jean-Pierre Dieteren op nummer 2 en Jo Schoonbroodt, die op zijn 66ste verjaardag onder deze omstandigheden net onder de drie uur wist te duiken, werd derde.

meerssen-marathon-5

Op de marathon deden maar twee dames mee: Daniela Osterholt werd eerste gevolgd door Sylvia Kestens.

meerssen-marathon-7

Na al deze huldigingen werd op het 2,5 kilometer parcours de Juniorenloop en de Donorrun gehouden en was er daarna plek voor de Jeugd van de basisscholen.

Kortom: weer genoeg lopers die de weg naar Meerssen wisten te vinden om hier gezellig en sportief met elkaar te strijden en ieder hun eigen prestatie neer te zetten. Tot volgend jaar!

© Copyright 1997-2017 Marathon Meerssen
X