Interview met Luc Volders, wethouder Sport van de gemeente Meerssen

SHARE
, / 1476 0
Interview met Luc Volders, wethouder Sport van de gemeente Meerssen

Door Lisbeth Evers (voorzitster) en Noel Jaminon (wedstrijdsecretariaat) van Marathon Meerssen

Het is vrijdagmiddag en we (Lisbeth Evers en Noël Jaminon) zitten op een sfeervol terras op de Markt in Meerssen. We hebben vanmiddag een afspraak met de wethouder van Sport, Luc Volders, van de gemeente Meerssen. We zitten op loopafstand van Luc zijn kantoor (het gemeentehuis) en zien hem vanaf de verte aankomen. We zwaaien even aangezien we niet precies weten of hij ons herkend. We stellen ons beiden voor en nemen plaats op het terras. Luc is voormalig eigenaar van Het Verdrag (tegenwoordig La Fayette). Voor hem dus een beetje ‘thuiskomen’.

Wat vind je als wethouder Sport van Marathon Meerssen?
‘Ik was wethouder Sport ten tijde van de 1e editie van de Mergelland Marathon!’ Dit doet ons meteen denken, nu bijna een jaar geleden, aan ons interview met Karel Majoor. Een van de initiatiefnemers van de Mergelland Marathon. Luc geeft aan dat hij in die tijd met Karel heeft samengewerkt. Marathon Meerssen is een mooi sport evenement met een fantastische sfeer op de markt. Veel mensen zijn erg enthousiast over Marathon Meerssen.

Het aantal deelnemers van de marathon, toen nog de enige afstand, komt ter sprake. Het aantal is in de loop der jaren sterk gedaald. Maar desondanks blijft het een ‘gewilde’, uitdagende marathon, die niet voor iedereen is weggelegd! Maar meer iets is voor degene die de uitdaging zoekt.
Op de lage aantallen die aan de marathon deelnemen reageert Luc; ‘De marathon moet natuurlijk blijven bestaan! Ondanks de lagere opkomst. Die afstand hoort er gewoon bij.’

Het gaat ons niet om de topsporter. Het parcours is nou niet meteen ideaal om een snelle tijd te lopen. De afgelopen jaren krijgt de recreant veel met de aandacht. Het gaat vaker om ‘SAMEN te lopen’, en ‘een belevenis en uitdaging’ zijn vaker de beweegredenen.

Wat zijn je plannen op Sportgebied voor de Gemeente Meerssen voor de komende jaren.
Hij vindt Marathon Meerssen een belangrijk sportevenement voor de gemeente, maar zou het aantal sportevenementen graag uitbreiden. Bijvoorbeeld met een wielerwedstrijd, zoals jaren gelden het NK. Daarnaast wil hij de sportvelden, zoals de voetbalvelden, meer centraliseren.

Is sport belangrijk in je dagelijks leven?
Zelf is Luc ook bezig met zijn conditie. Even nog naar de sportschool geweest. Maar het hardlopen doet hij toch het liefst! Pakweg 3 tot 5 keer per week een ronde van zo’n 5 km. Fit zijn en op gewicht blijven is een van zijn drijfveren. Net als vorig jaar zal hij ook dit jaar weer de 5K lopen tijdens Marathon Meerssen.

Na een prettig gesprek schudden we elkaar de hand en ‘tot ziens bij Marathon Meerssen’.

PASSWORD RESET

LOG IN