, / 286 0

7 Redenen om mee te doen aan een hardloopwedstrijd

SHARE

Je twijfelt nog? De volgende redenen zullen je over de streep trekken.

1. Motivatie
Het is niet altijd makkelijk om de deur uit te gaan voor een training. Soms heb je gewoon geen zin, andere keren heb je weinig tijd of ben je moe. Je inschrijven voor een wedstrijd is vaak net het beetje extra motivatie dat je nodig hebhebt om wél te gaan trainen. Want of je nu een scherpe tijd wilt neerzetten of je doel is om de hele afstand rennen af te leggen, kilometers maken is noodzakelijk.

2. Ga de uitdaging aan
Het kan heel spannend zijn om te strijden tegen andere lopers. Bijna iedereen kent ze, de ‘pre-race jitters’. Want ook al ben je goed getraind, niets is zeker. Maar des te groter is de voldoening als je je doel haalt. Af en toe iets spannends doen geeft kleur aan je leven!

3. Je trainingen krijgen meer structuur
Als je je hebt ingeschreven en jezelf daarbij een doel hebt gesteld wil je dat ook waarmaken. Een gestructureerde aanpak is dan noodzakelijk. Je moet trainingen rustig opbouwen en zorgen voor voldoende variatie om blessures te voorkomen en het maximale uit je trainingen te halen.

4. Steun een goed doel
Veel wedstrijden zetten zich in voor een goed doel. Natuurlijk is je gezondheid een goed doel, maar het is nog mooier als je tegelijkertijd ook iets voor anderen kunt betekenen. Zoek naar wedstrijden die een goed doel steunen en loop mee!

5. Maak nieuwe vrienden
Het is erg leuk samen met trainingsmaatjes, vrienden, familieleden en andere bekenden mee te doen aan een hardloopwedstrijd. Maar tijdens de wedstrijd maak je ook nieuwe vrienden. En hoe vaker je meedoet, hoe vaker je ze tegenkomt.

6. Je komt op de mooiste plekjes
Bij veel wedstrijden probeert de organisatie je de mooiste stukjes van de omgeving of de gezelligste buurten van een stad te laten zien. Ideaal als je ergens nog nooit bent geweest, maar ook als je denkt de omgeving te kennen wordt je vaak verrast door nieuwe paadjes en nieuwe uitzichten.

7. Een nieuw hardloopshirt
Wat is er leuker dan een functioneel hardloopshirt van je wedstrijd! Leuk om te dragen tijdens de wedstrijd, maar ook ideaal voor trainingen erna. En een goed gelopen wedstrijd is natuurlijk iets om trots op te zijn, en dat mogen anderen best zien.

PASSWORD RESET

LOG IN